Ανιχνεύοντας τις Μαθησιακές Δυσκολίες μέσα στη σχολική τάξη, Ο εκπαιδευτικός ως Σύμβουλος, Οριοθέτηση μαθητών στη σχολική τάξη

Η πρώτη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών γίνεται μέσα στην σχολική τάξη. Μέσα στην τάξη φαίνονται τα πρώτα προβλήματα ενός μαθητή. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να καταγράψει τα προβλήματα που παρουσιάζονται, να αξιολογήσει την έκτασή τους και να τα αποκωδικοποιήσει σωστά. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά των Μαθησιακών Δυσκολιών σε όλους τους τομείς, είτε αυτό αφορά το γνωστικό κομμάτι είτε το κομμάτι της συμπεριφοράς, και πως αυτά εκδηλώνονται.

 

Μετά την ανίχνευση θα πρέπει να ενημερώσει τους γονείς για τα πρόβλημα του μαθητή. Να τους καθοδηγήσει σωστά ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά το παιδί τους μαθητή. Στην περίπτωση αυτή αναλαμβάνει το ρόλο του συμβούλου. Ένα ρόλο που τον έχει ο εκπαιδευτικός και πρέπει να το εξασκήσει με επιστημονικό και μεθοδολογικό τρόπο. Να μπορεί να προσεγγίσει του γονείς και με κατάλληλο τρόπο να του καθοδηγήσει στο πως θα βοηθήσουν το παιδί τους. Αν τα καταφέρει τότε θα έχει ένα πολύ δυνατό σύμμαχο στον να βοηθήσει το μαθητή του. Ένας σωστά ενημερωμένος γονιός με υψηλή συνειδητοποίηση της κατάστασης του παιδιού του θα αποτελέσει αυτό το δυνατό σύμμαχο.

 

Το επόμενο βήμα του εκπαιδευτικού είναι η οριοθέτηση του μαθητή μέσα στην τάξη. Αυτό θα το πετύχει μέσα από τη συνολική οριοθέτηση της τάξης του. Κάθε μαθητής και όλη τη τάξη πρέπει να υπακούουν σε όρια και κανόνες. Μέσα από αυτά θα αισθανθούν ασφαλείς και αποδεκτοί από τους άλλους. Τα όρια και τους κανόνες τους ορίζει, του εφαρμόζει και τους υπακούει ο εκπαιδευτικός. Κυρίαρχο ρόλο στις Μαθησιακές Δυσκολίες έχει ο εκπαιδευτικός.

 

Εισηγητής: Γιάννης Κοσμόπουλος

Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος,Ειδικός Παιδαγωγός, M.ED Εκπαίδευση Ενηλίκων

Πληροφορίες

Event Date 08-10-2017 10:00 am
Event End Date 08-10-2017 2:00 pm
Participation Fee €40
Location
Ηράκλειο (Capsis Astoria Heraklion)
Pl. Eleftherias Iraklio, Iraklio 712 02 Greece
Ηράκλειο (Capsis Astoria Heraklion)
Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6712991 για περισσότερες πληροφορίες.
€40
© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.