
Διαδικτυακή Ημερίδα Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Μάθησης
Πώς λειτουργεί το μυαλό μας; Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί;
Θα καλύψουμε επίσης ψευδαισθήσεις μάθησης, τεχνικές μνήμης, αντιμετώπιση της έλλειψης συγκέντρωσης, της αναβλητικότητας και θα δώσουμε πρακτικές συμβουλές και τεχνικές που θα βοηθήσουν εσάς και τους μαθητές σας να κατακτήσετε την επιτυχία.
Ενότητες
Η Μυστική Υπερδύναμή μας:
Μαθαίνω Πώς Να Μαθαίνω
Dr Δημήτρης Μαρούλης, MA in Education – MSc in Applied Neuroscience (King’s College London)
Γιατί τα παιδιά δυσκολεύονται να μάθουν κάτι; Γιατί ξεχνούν τόσο εύκολα; Τι είναι αυτό που αποθαρρύνει τους μαθητές από την μάθηση, την αναζήτηση, την περιέργεια και την περιπέτεια της γνώσης; Γιατί ματαιώνονται γονείς και εκπαιδευτικοί τόσο γρήγορα από την απροθυμία των παιδιών να βρουν κίνητρα να μάθουν και να εξελίξουν τις δεξιότητες τους; Τι πάει στραβά με το σχολείο σήμερα; Γιατί δεν είναι πλέον η γεννήτρια κοφτερών μυαλών που θα αλλάξουν τον κόσμο;
Υπάρχουν απαντήσεις στις ερωτήσεις
Το μαθαίνω πώς να μαθαίνω είναι η υπερδύναμή μας. Είναι υπερδύναμη γιατί μας επιτρέπει να μαθαίνουμε με ενεργητικό, αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο. Με αυτή την υπερδύναμη απολαμβάνουμε να μαθαίνουμε και μαθαίνουμε αβίαστα και διασκεδαστικά. Πόσα από όσα ζητάμε από τους μαθητές μας έχουμε εμείς ως εκπαιδευτικοί δουλέψει για να μπορούν να τα μάθουν; Συστήνουμε την πρακτική της «επανάληψης», την διαφημίζουμε αλλά δεν διδάσκουμε σχεδόν ποτέ πώς θα κάνει ο μαθητής μια οργανωμένη, αποτελεσματική επανάληψη, πειραματίζεται μόνος του!
Οι απαντήσεις υπάρχουν και είναι εύκολες. Τεχνικές και πρακτικές, απλές και σχεδόν αυτονόητες μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής διδασκαλίας μας και να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν πως να μαθαίνουν.
Πώς θα πυροδοτήσω την υπερδύναμη των μαθητών μου;
Το τηλε-σεμινάριο θα σας δώσει μία σειρά από εφαρμόσιμες τεχνικές και πρακτικές για να ξεκινήσετε την τροποποίηση της γνωστικής επίγνωσης των μαθητών σας, αλλά και τη δική σας.
Με λίγα λόγια
Με αυτή την συνοπτική εισαγωγή στην υπερδύναμη: μαθαίνω πώς να μαθαίνω θα μπορέσετε να πυροδοτήσετε τις ικανότητες των μαθητών σας και να ανακαλύψετε ένα νέο δρόμο προς την απόκτηση και επεξεργασία της γνώσης και της μάθησης. Με τις τεχνικές και πρακτικές που θα παρουσιαστούν θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε την υπερδύναμη από το μυαλό και την καρδιά των μαθητών σας και θα μπορέσετε να ακολουθήσετε νέες κατευθύνσεις για μια περισσότερο αποτελεσματική μαθησιακή διαδικασία.
Μα… το έχω πει εκατό φορές και δεν το θυμούνται… Γιατί;
Anastasia Spyropoulou, Chief Editor of ELT NEWS, researcher, lifelong learner
Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που να μην έχει αναρωτηθεί γιατί δεν θυμούνται οι μαθητές του ένα γραμματικό φαινόμενο, μια φράση ή μια λέξη.
Κι όμως η απάντηση είναι σχετικά απλή. Δεν έχει ενεργοποιηθεί αρκετά η μνήμη των μαθητών.
Η μνήμη είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας οι πληροφορίες που δεχόμαστε κωδικοποιούνται, αποθηκεύονται και ανακαλούνται όποτε τις χρειαστούμε. Για να αποθηκεύσουμε στη μνήμη μας τις πληροφορίες, πρέπει να τις επεξεργαστούμε με σύστημα, θέληση κι επιμονή. Αν το επιτύχουμε, που μπορούμε να το επιτύχουμε, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και διαρκούν σε όλη μας τη ζωή.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τα στάδια και τις διαδικασίες απομνημόνευσης για να ενεργοποιούν τη μνήμη των μαθητών τους και να τους οδηγούν στην επιτυχία.
Σε αυτό το webinar θα μάθουμε:
- Πόσες μνήμες έχουμε
- Πώς λειτουργεί η μνήμη
- Πώς ενεργοποιείται η μνήμη
- Πώς παραμένει η πληροφορία που δέχεται ο μαθητής και δεν την ξεχνά
- Πόσες άγνωστες λέξεις μπορούμε να μάθουμε σε μια διδακτική ώρα
- Πόσα γραμματικά φαινόμενα μπορούμε να μάθουμε σε μια διδακτική ώρα
- Τρόπους και στρατηγικές για να ενισχύσουμε τη μνήμη των μαθητών αλλά και τη δική μας.
Εγγραφείτε στη διαδικτυακή ημερίδα
Κόστος Συμμετοχής: €30
Εφαρμογές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) στην Εκπαίδευση
Νίκος Σαπουντζής MBA MSc, End Results Certified Life & Business Coach | NLP Trainer
Το σεμινάριο προσφέρει επιλεγμένες τεχνικές και μεθόδους του NLP που μειώνουν το stress, καλλιεργούν υγιή αυτοεκτίμηση, εξελίσσουν τη σκέψη, απελευθερώνουν τη μνήμη, οργανώνουν τη μελέτη και κάνουν τη μάθηση εύκολη. Επίσης, βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνίες, δημιουργούν ευχάριστη και αισιόδοξη διάθεση εντός και εκτός της εκπαιδευτικής αίθουσας.
Με τη μέθοδο των παραδειγμάτων, των επεξηγήσεων θεωρητικών μοντέλων, της μελέτης περιπτώσεων, θα επιχειρηθεί η κατανόηση της αποτελεσματικής εργαλειοθήκης που μας προσφέρει ο NLP στον χώρο της εκπαίδευσης.
Κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:
- Πως ο NLP μπορεί να κάνει τη διαφορά
- Βασικές παραδοχές
- Αποτελεσματική επικοινωνία
- Κινητοποιώντας εσάς και τους άλλους
- Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση
- Η δημιουργία των συνηθειών μας
- Πως σκεφτόμαστε
- Θετική επιρροή και πειθώ
Και πολλά άλλα….
Διδάσκοντας... ΕΥΤΥΧΙΑ στην τάξη
Δέσποινα Μαλλίδου - Director of studies "Mallidou Education Center" BA, R.S.A.Dip., Master NLP in Education, MSc Positive Psychology
Ολοι εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, επιθυμούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.
Θέλουμε να είναι ευτυχισμένα και να κατορθώσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους καλλιεργώντας τα ταλέντα τους.
Η πρόκληση, ωστόσο, είναι να βρούμε το κατάλληλο μοντέλο εκπαίδευσης που να μην καταπνίγει τις δυνατότητές τους.
Μια εξαιρετική επιλογή που εξετάζουμε είναι η θετική εκπαίδευση, η οποία συνδυάζει τις παραδοσιακές αρχές εκπαίδευσης με τα ευρήματα της Θετικής Ψυχολογίας (Positive Psychology) για την ενίσχυση της ευτυχίας και της ευημερίας των μαθητών.
Σε αυτό το workshop θα μιλήσουμε για αρχές ευζωίας και θετικής ψυχολογίας και πώς μπορούμε να τις εντάξουμε στη διδασκαλία μας. Θα επεξεργαστούμε συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη σε οποιοδήποτε μάθημα διδάσκουμε και με οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα μαθητών.
Στους συμμετέχοντες θα σταλεί υλικό από τις δραστηριότητες πάνω στις οποίες θα δουλέψουμε.
Πρόγραμμα Ημερίδας
Ωρα | Ομιλητής | Θέμα |
---|---|---|
10:00-11:30 | Dr Δημήτρης Μαρούλης | Η Μυστική Υπερδύναμή μας: Μαθαίνω Πώς Να Μαθαίνω |
11:40-13:00 | Αναστασία Σπυροπούλου | Μα… το έχω πει εκατό φορές και δεν το θυμούνται… Γιατί; |
13:10-14:30 | Νίκος Σαπουντζής | Εφαρμογές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) στην Εκπαίδευση |
14:40-16:00 | Δέσποινα Μαλλίδου | Διδάσκοντας... ΕΥΤΥΧΙΑ στην τάξη |