fbpx

Voice & Body Language Workshop

maro voice body language

Σύμφωνα με έρευνες η συνολική εντύπωση ενός μηνύματος είναι περίπου 7% λεκτική (μόνο λέξεις), 38% φωνητική (όπου περιλαμβάνεται ο τόνος της φωνής, οι διακυμάνσεις του και άλλοι ήχοι) και 55% μη- λεκτική. Σε αυτό το σεμινάριο η Vocal Coach Μάρω Θεοδωράκη θα εστιάσει στη στάση του σώματος, την εναλλαγή της φωνής και τη χρήση των παύσεων στην ομιλία ως μέσο έμφασης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να βελτιώσουν τον όγκο, την χροιά και την έκταση της φωνής τους και να γνωρίσουν την χρήση του διαφράγματος, να αναγνωρίσουν τις φωνητικές τους ικανότητες, να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές της εκφοράς του λόγου και να εστιάσουν στη δυναμική των αναπνοών.

 

Μέρος 1: Η Σημασία της Γλώσσας του Σώματος

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στο  περιβάλλον της δουλειάς μας έχει σημασία η επικοινωνία μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Το κοινό μας, οι ακροατές μας, οι μαθητές μας παίρνουν την ενέργεια και το feeling που εκπέμπει το σώμα μας .  Έτσι αν η γλώσσα του σώματός μας είναι ‘κλειστή’ αυτό περνάει αμέσως στο ακροατήριό μας. Αν πάλι η γλώσσα του σώματος έρχεται σε αντίθεση με το μήνυμα που θέλω να επικοινωνήσω τότε κι αυτό περνάει αμέσως στο ακροατήριό μας που δεν πείθεται για τις προθέσεις μας.

 

Σε αυτό το ξεχωριστό βιωματικό σεμινάριο θα εστιάσουμε στα παρακάτω:

 1. Στάση Δύναμης: Καταλαμβάνω χώρο - Αυτοπεποίθηση- Ανοίγομαι
 2. Στάση Αδυναμίας: Συρρικνώνομαι – κάνω μικρό και ασήμαντο τον εαυτό μου – μαζεύομαι – διπλώνομαι
 3. Κώδικας σωματικής επικοινωνίας
 4. Στρεσογόνοι παράγοντες που επηρεάζουν την σωματική επικοινωνία
 5. 5 . Οπτική επαφή –eye contact
 6. Εναλλαγή της φωνής – vocal variety
 7. Παύσεις – pauses
 8. Ταυτότητα -προσωπικότητα

Η παρουσία μας είναι σημαντική από την πρώτη στιγμή που μπαίνουμε στην τάξη μας, από την πρώτη στιγμή που πάμε σε μια ακρόαση, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, σε μια συνέντευξη για εργασία. Η σωματική έκφραση δίνει αμέσως το πρώτο στίγμα για τις «προθέσεις» μας. Η σωματική αφύπνιση συμβαδίζει με τη ψυχική και τη νοητική. Το σώμα που τολμάει και δεν φοβάται προβάλλει αμέσως μια διαφορετική ψυχική διάθεση από εκείνο που αρνείται και μένει πίσω και είναι θαμπό.

Σίγουρα όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με διαφορετικά συναισθήματα όπως είναι η αμηχανία, η ανασφάλεια, ο φόβος  της απόρριψης, η απογοήτευση, η αβεβαιότητα κ.α.  Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαδρομή δεν είναι πάντα ευθεία κι ότι πολλές φορές θα νιώσουμε άβολα, θα σκοντάψουμε ή κι ακόμα θα πέσουμε! Αυτό δεν πρέπει να μας καταβάλλει σωματικά και ψυχικά, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που μπλοκάρει το συναισθηματικό και σωματικό μας πεδίο.

Επιτρέπουμε στο σώμα μας να κινείται, να αναπνέει,  να συμμετέχει θετικά στις δράσεις μας απελευθερωμένο από το βάρος των φόβων και των αμφιβολιών μας. Γι αυτό είναι σημαντικό να γνωρίσουμε το σώμα μας μέσα από χαλαρωτικές ασκήσεις, παιχνίδια του νου και διαλογικά παιχνίδια που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία στη σωματική μας διάλεκτο .

 

 Μέρος 2: Αγωγή Λόγου και Φωνητική

Οι επαγγελματίες του λόγου (εκπαιδευτικοί, μουσικοί, εργοθεραπευτές, ηθοποιοί, εμψυχωτές) πολύ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στις φωνητικές τους χορδές που εκδηλώνονται με τη μορφή δυσφωνίας, βραχνάδας και έντονου πόνου. Τα προβλήματα αυτά πολύ συχνά οφείλονται στην κακή τοποθέτηση της φωνής και οι ΩΡΛ για τη θεραπεία τους συνιστούν ορθοφωνία.

 

winter sale seminars

Το βιωματικό σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής , με εισηγήτρια την Μάρω Θεοδωράκη έχει σαν στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη γνωριμία με το πιο σημαντικό μέσο της ανθρώπινης επικοινωνίας, την φωνή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον όγκο, την χροιά και την έκταση της φωνής τους και να γνωρίσουν την χρήση του διαφράγματος, να αναγνωρίσουν τις φωνητικές τους ικανότητες, να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές της εκφοράς του λόγου και να εστιάσουν στη δυναμική των αναπνοών. Η ομιλία στο κοινό, το άγχος μιας διάλεξης, η σημασία της αυτοπεποίθησης στην εκφορά του λόγου είναι ακόμα κάποια από τα βασικά θέματα του workshop. Στο τέλος θα γίνει αναφορά στα φωνητικά σφάλματα και στην υγιεινή των φωνητικών χορδών .

 group bookings

Στο Workshop οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα εξής: 

 • Φωνητική τοποθέτηση
 • Ορθοφωνική οικοδόμηση
 • Διαφραγματικές ασκήσεις
 • Ασκήσεις αναπνοών
 • Έλεγχος της έντασης της φωνής
 • Πρόληψη φωνητικών ασθενειών
 • Βελτίωση της εκφραστικότητας της φωνής

 

Εισηγήτρια: Μάρω Θεοδωράκη / Vocal Coach

12 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΗ Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο,  Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας.

 

Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές  ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο  και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν.Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος , Α.Γύρα, Ν.Καραγέωργος, Κ.Φανουράκη, Στ. Γούτης  κ.α. Στον Κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή  R.Crombie κερδίζοντας και to Α’ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβαλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film - 2009)  και το 2017  η ταινία της Κλειώς Φανουράκη  «ΞΑ ΜΟΥ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, όπου έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας.

 

Έχει κάνει συνεργασίες στην Κρατική τηλεόραση με κορυφαία την μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι»  σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη στην ΕΤ1. Τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία , τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».

 

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν στα σχολικά βιβλία . Το τελευταίο της βιβλίο «Γιαγιά , σ’αγαπώ» (Μάης 2017-εκδ.Μίνωας) έχει πάρει ήδη διθυραμβικές κριτικές.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 23-02-2020 10:00 am
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 23-02-2020 2:00 pm
Κόστος Συμμετοχής €50
Πόλη (Ξενοδοχείο) Αθήνα (Crowne Plaza)

Venue Information - Αθήνα (Crowne Plaza)

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Location Map

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεμιναρια ανα πολη

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.